Ovečkin na Slovensku, je pripravený zmeniť náladu v tíme

07.05.2011 Celý región

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin už pricestoval na svetový šampionát na Slovensko. Po tom, čo jeho Washington skončil svoju púť v play off NHL (s Tampou 0:4) v rozhovore pre Sport-express potvrdil, že pricestuje na šampionát na Slovensku.
\"Po poslednom stretnutí s Tampou som hovoril s Vladislavom Treťjakom a potvrdil som mu svoj záujem pricestovať na Slovensko,\" uviedol Ovečkin a dodal: \"Predpokladal som, že budem pokračovať ďalej v play off. Ale vycestujem. Je to moja krajina a budem hrať za svoju zbornú.\"
Ruský fenomén sa priznal, že predtým, ako hovoril s Treťjakom, si esemeskoval s Iľjom Nikulinom, či ho v mužstve vôbec potrebujú. \"Až potom som hovoril s Treťjakom. Musíte ma pochopiť, najskôr som sa potreboval ubezpečiť, či má mužstvo potrebuje. Aby som vedel, či mám ísť na dovolenku, alebo isť na majstrovstvá.\"
Napriek krutému vyradeniu z play off o Stanleyho pohár je Ovečkin pripravený svojou účasťou v tíme Ruska zlepšiť náladu, nielen sebe, ale aj v zbornej a všetkým priaznivcom. O svojich zraneniach, ktoré ho počas sezóny sprevádzali, nechcel hovoriť. \"Nebudem o nich podrobne rozprávať. Boli zranenia, niekoľko zápasov som musel vynechať. Ale teraz stojím pred vami zdravý a vracať sa k tomu nestojí za to.\"
 

Vyberte región